İtalya’da hukuk danışmanlığı denilince akla birçok farklı alan gelmektedir. Emlak sektöründen ticari faaliyetlere kadar birçok alanda hukuki danışmanlık gerekli olmaktadır. Özellikle yurtdışı ülkelerde hukuki ve bürokratik işlemler farklı vatandaşlık prosedürlerini içerdiğinden yabancı ülkenin uygulamalarına hakim olmak oldukça güç olmaktadır.

İtalya diğer ülkelere kıyasla İngilizcenin daha az kullanıldığı ve devlet kurumlarında da az konuşulan bir dil olduğundan hukuki süreçlerde yabancılar oldukça zorlanabilmektedir. Bu açıdan İtalya’da yapmak istediğiniz işlemlerde gerekli yükümlülükleri sağlayabilmek için hukuk danışmanlığı oldukça büyük gerekliliktir.

İtalya'da Hukuk Danışmanlığı Almak

Neden İtalya’da Hukuk Danışmanlığı Almalıyım?

İtalya’da sadece turistik amaçlı ve geçici süre kalma planınız yoksa ve uzun süreli işlemler yapmanız gerekiyorsa birçok bürokrasi içeren uygulamalar olabilecektir. Yabancı olduğunuz ülkelerde genel olarak okuyarak tüm bilgilere erişemeyebilirsiniz, bu açıdan saha tecrübesi olan ve temsili yetkiye de sahip danışmanlar oldukça önemli bir konumda olmaktadır.

İtalya’da Hukuk Danışmanlığı Almanın Avantajları Nelerdir?

İtalya’da hukuk danışmanlığı almanın birçok farklı alanda her biri için farklı avantajları bulunmaktadır. Genel olarak yurtdışına seyahat amaçlı gidildiğinde hukuki işlemler pek olmamaktadır. Ancak ticaret, emlak, eğitim gibi süreçlerde bu alanda deneyimli ve gerekli bürokrasiye hakim kişiler oldukça gereklidir.

İtalya’da hukuki danışmanlık gerektiren durumlar ve bu alanlarda hukuk danışmanları ve uzmanların size sağlayacağı avantajlar genel olarak şunlardır:

Ev alma, kiralama gibi işlemlerde hızlı sonuç alma

İtalya ekonomi, ticaret, sanayi, mimari gibi birçok alanda oldukça gelişmiş bir ülke olsa da emlak sektörü çok yavaş işlemektedir. Genelde İtalya’da ev almak ya da kiralamak istediğinizde ve bir de İtalyan vatandaşı değilseniz süreci yönetmekte oldukça zorlanabilirsiniz. Bu süreçte emlak sektörüne hakim bir hukuki danışmanla çalışmanız noter gibi karmaşık süreçleri hızlandırıp güvenilir bir şekilde ev sahibi olmanızı sağlayabilecektir.

Ayrıca İtalya’da ev aldıktan sonra kiralama gibi düşünceniz varsa bununla ilgili olarak “İtalya’da Ev Kiraları” yazımızı da inceleyebilirsiniz.

Ticari ve ekonomik faaliyetlerde kolaylık sağlama

İtalya’da kurduğunuz şirket ya da İtalya ile yaptığınız ticari işlemler dolayısıyla borç alacak takibi gibi mali ve hukuki süreçler oluşabilmektedir. Bu açıdan şirketinizin ya da şahsınız adına yapılan ticari işlemlerin hukuki prosedürlerini takip etmek bunları yönetmek için hukuki ve mali danışmanlar oldukça kolaylık sağlamaktadır.

Ayrıca ilgili olarak “İtalya’da Şirket Kurmak” yazımıza da göz atmayı unutmayın!

E-ticaret ve uluslararası alım satım işlemlerinde kolaylık

İtalya hazır tüketim malları açısından canlı bir pazara sahip olmasa da sanayi ve üretim açısından oldukça hareketli ve dinamik bir pazara sahiptir. Bu sebeple İtalya’dan belirli türde ürünlerin alım satımı gibi işlemler yapılıp uluslararası pazarda e-ticaret imkanlarından yararlanılabilir.

Ticari işlemlerde hukuk danışmanları size İtalya genelindeki ödeme koşulları, gümrük ve ticaret yasaları hakkında sağladığı bilgi ve yönlendirmelerle işinizi geliştirmenizde oldukça öneme sahiptir.

İtalyan vatandaşlığı, oturum izni alma gibi işlemleri sağlama

Vize çıkartma, İtalya’da banka hesabı açma, vergi kodu (codice fiscale) alma gibi zorlanabileceğiniz işlemlerde bu alanda tecrübeli hukuk danışmanları ile çalışmanız halinde işlemleri doğru yürütebilirsiniz.

Eğitim sürecinde üniversite başvuru, kayıt, konaklama işlemleri yönetme

İtalya’da üniversite okumak gibi bir düşünceniz varsa çok doğru bir karar almışsınız demektir. Uluslararası öğrenciler için en esnek politikalara ve en fazla teşviklere sahip İtalya üniversite eğitimi için güzel bir ülkedir. İtalya’da üniversite eğitimi almak için konaklama (yurt), burs başvuruları, sınav başvuruları ve kayıt birçok takip edilmesi gereken işlem bulunur. Bu süreci deneyimli danışanlarla yürütmeniz oldukça yerinde bir karar olacaktır.

İtalya’da lisans, yüksek lisans, master veya herhangi bir sanat okulunda eğitim almak istiyorsanız bu süreci Pavaedu uzman danışanları ile yürütebilirsiniz. Sizin için burs, yurt, konaklama gibi tüm karmaşık süreçleri sizin yerinize yönetiyoruz.

Ayrıca İtalya’da hukuk, uluslararası hukuk adı altında okuyabileceğiniz birçok lisans programı yer alır. Hukuk okuyabileceğiniz üniversitelerden bazıları şunlardır:

 

İtalya’da Türk Hukuk Danışmanı (Avukat) Nasıl Bulurum?

Avukatlar veya müşavirleri internet üzerinden bulabileceğiniz birçok site bulunmaktadır. İtalya’da İtalyancası olan Türk hukuk danışmanı (Avukat) veya Türkçe bilen İtalyan avukatlar bulmak için danışman kurumlarla da çalışabilirsiniz.

İtalya’da Türk avukat veya sadece mali, emlak gibi alanlarda danışmanlık veren uzmanları bulabileceğiniz sitelere şunlar örnek verilebilir:

  • Lawyers in Italy
  • Italian Lawyer
  • Just Legal Services

Ayrıca İtalya’da eğitim, ev almak, şirket kurmak gibi amaçlarınız farklı olabilecektir, bu açıdan bir avukat yerine sadece deneyimli kişilerden danışmanlık da alabilirsiniz. Ancak işlemleriniz hukuki süreçleri ve noter onayları gibi prosedürleri içeriyorsa bu işlemlerde İtalyanca belgeler yoğunlukta olacağından İtalyanca bilgisi olan uzmanlarla işlemlerinizi yürütmeniz gerekli olacaktır.

İtalya’da Şirket İçin Hukuk Danışmanlığı Nasıl Alınır?

İtalya genelinde gerek şirket kuruluşu olsun gerek şirketin devamlı işleri olsun sürekli hukuki işlemleri olabilecektir. Kurduğunuz şirket için avukat veya hukuk danışmanı bulmak için İtalyan vatandaşı olan avukatları seçerken Baroya kayıtlı olup olmadığını internet üzerinden kontrol edebilirsiniz.

Türk, İtalyan veya herhangi bir uluslararası hukuk danışmanlığı firmasından veya ticari işlemlerde uzmanlaşmış uzman kişilerden yardım alarak şirketiniz için gerekli işlemleri yürütebilirsiniz. Bir avukat veya hukuk danışmanı arayışına girmeden önce danışmanız gereken alanları belirlemeniz sürecinizi kolaylaştıracaktır. Örneğin sözleşme hazırlama, işe alım işlemleri, vergi ve sigorta beyanları, mülkiyet ve telif hakları gibi durumlar bunlar arasında sayılabilecektir.